Helt galna (men sanna) saker om laddstolpar

Laddstolpar börjar bli vanligare i samhället och ju fler det skapas ju fler tokigheter tillkommer efterhand. En laddstolpe är först och främst till för elbilar men människor kommer på fler kreativa sätt att använda en laddstolpe.
Man får idag installera en laddstolpe hemma för att kunna ladda sin elbil.
Det är då viktigt att arbetet görs ordentligt av en auktoriserat företag som t.ex. elektriker nacka som är ordentligt försäkrat.

Laddning av elbil drar mycket ström på kort tid och gamla elkablar kan bli så pass varma att det börjar brinna. Det är viktigt med en laddstolpe där tjockare nya kablar går direkt förbi gamla system.
Man kan med fördel installera solpaneler på tak samtidigt för att nyttja flera investeringsstöd. Stödet är för tillfället 50% för laddstationer / laddpunkter.

  • Ladda inte mobilen i en laddstolpe

En man i Tyskland hade försökt att ladda sin mobiltelefon via laddstolpe. Han hade plockat delar från en bilskrot och kopplat ihop med en mobilladdare.
Mobilen hade börjat brinna och laddkabeln brann upp.
Det har redan börjat dyka upp så kallade elmackar runtom i Sverige där man kan ladda sin elbil hos andra som skaffat laddstolpar.

  • Husbil är inte elbil

Ett par i Amsterdam på semester hade parkerat vid en laddstolpe och kopplat in sig. Elbolaget upptäckte märkliga värden under en längre period och undersökte saken. Dom möttes av en man i underkläder som borstade tänderna.