Ingredienser i hudvård

Önskar du tips på hudvårdsprodukter med specifika ingredienser? Då har du kommit rätt! I det här inlägget kommer vi lyfta några vanliga ingredienser som du kan hitta i hudvård – och vad de gör för huden! Vi ger även tips på några utvalda produkter med den specifika ingrediensen.

Retinol / A-vitamin

Kanske har du hört talas om superingrediensen retinol – namnet som är på alla hudvårdsnördars läppar! Retinol är en A-vitamin som faktiskt kan föryngra huden och motverka ålderstecken. En mängd olika studier har gjorts på ingrediensen och vad samtliga visar är att just retinol kan göra synlig skillnad för huden och förutom att förebygga ålderstecken som rynkor kan ingrediensen även motverka redan befintliga tecken som finns i huden. En superingrediens som sagt!

Hudvårdsprodukter med retinol finns i olika former: från nattkrämer till serum och ansiktsmasker. Vi rekommenderar att du läser på ännu mer om ingrediensen och hur den utvalda produkten du väljer ska användas på bäst sätt. En populär produkt som innehåller just retinol är Dermalogica Retinol Clearing Oil som har blivit väldigt populär i skönhetsvärlden. Om du aldrig tidigare har testat retinol är det väldigt viktigt att du vänjer in huden med ingrediensen, annars kan det ge reaktioner som rodnad och torrhet som kan svida. Börja med en lägre koncentration av ingrediensen i dina produkter då det är en aktiv och stark ingrediens.Det är även viktigt att alltid använda SPF dagtid, speciellt när du har börjat använda retinol i din hudvård.

Bakuchiol – Växtrikets egen retinol

Bakuchiol är växtrikets svar på retinol som vi precis har beskrivit här ovan. Bakuchiol är alternativet för dig om har känslig hud som lätt kan bli torr. Det här är ett snällare alternativ mot huden men jobbar på samma hudproblem som retinol. Bakuchiol ger optimal effekt i kombination med andra ingredienser så som peptider och AHA-syror. En produkt som innehåller just bakuchiol är det populära serumet The Glow Serum från Mantle, en riktig booster för glöd i huden!

Hyaluronsyra – sockermolekyl som binder fukt

Låter namnet bekant? Hyaluronsyra finns faktiskt naturligt i kroppen men med åldern minskar den vilket kan leda till en torrare och slappare hud. Trots att det låter som att ingrediensen skulle vara en syra så är det faktiskt en sockermolekyl som har hög vattenbindande förmåga. En perfekt ingrediens till dig som vill få in mer fukt i hudvården, vilket i princip alla behöver! Ingrediensen hittar du i produkter som essenser, toners, serum och krämer. En stor favorit hos många är Acasia Skincare Hyaluronic Super Serum till exempel.

PHA-syra– mild exfoliering

PHA-syra är en mild syra som passar den känsliga huden. Med en lätt exfoliering får huden lyster samtidigt som döda hudceller elimineras. En riktig storsäljare som innehåller bland annat PHA-syra (tillsammans med en cocktail av bra vitaminer) är Exuviance SkinRise Morning Glow. Du sveper padsen över huden på morgonen för en fräsch lyster och därefter avslutar du med en bra dagkräm och SPF. Produkten är en av Exuviance storsäljare och vi förstår verkligen varför!

Niacinamid – för starkare hudbarriär

Niacinamid, även känt som en bioaktiv form av vitamin B3 är ingrediensen du ska leta efter om du vill stärka hudens barriär och minska synligheten av förstorade porer. Ingrediensen har blivit väldigt populär att använda i hudvård och är specifikt utformat för dig med oren hud då ingrediensen jobbar på blemmor, torr hy och pigmentfläckar som kan uppstå i huden efter bland annat för mycket solexponering.

Vi hoppas att du lättare ska kunna navigera dig fram i skönhetsdjungeln och hitta produkter med ingredienser som passar din hudtyp. Köp din hudvård online hos Daystyle.se – auktoriserad återförsäljare av populära hudvårdsmärken!