Byt däck i tid

Gör du som så många andra och väntar till sista sekund med att byta däck på bilen? Gör istället ett smart val och förboka en tid för att byta däcken. Eftersom det innebär att du slipper vänta flera timmar i kö hos bilverkstaden.

När är det dags att byta däck?

Mellan den 1 oktober och den 1 december är det dags att utföra ett däckbyte Göteborg. Men vänta inte tills snö och is redan ligger på vägarna. Utan boka in en tid och kör sedan med vinterdäck även om snön ännu inte ligger på vägbanan.

Det är inte endast för din egen skull du bör byta däck i tid utan även för andra trafikanters skull. Om du inte får grepp om vägen och tappar kontroll över din bil är du inte endast en fara för dig själv. Utan även för alla andra runt omkring dig.

Vid det flesta dödsolyckor som sker är det så att däcken har varit slitna. Och en erfaren mekaniker kan kontrollera dina däck ordentligt för att säkerställa att de fortfarande är fräscha och klarar hela vintern utan problem.

Förvara däcken rätt

Är du en av dem som vill slippa betala för däckförvaring? Det kan vara ett dumt beslut. Eftersom gummi inte klarar av att förvaras hur som helst är det alltid bättre att betala en slant för ordentlig däckförvaring. Och vid ett däckbyte Göteborg erbjuds det oftast däckförvaring som en paketlösning när du ändå redan är där.

En bilverkstad Göteborg som erbjuder däckförvaring har oftast optimala förhållanden för dina däck. Då det är viktigt att gummit inte torkar ut. Eftersom du då måste köpa nya däck till nästa säsong. Däck som inte förvaras korrekt håller inte lika länge och det blir därmed en dyr affär i längden att förvara däcken hemma i garaget eller förrådet. Byta dina däck hos Grimbos!