Datorsupport online

För att komma igång med din nya tekniska utrustning behöver du först installera den. Det kan vara både krångligt och svårt att dra kabelnätverk i ditt hem eller till företaget så det kan vara bra att ta hjälp av datorservice Stockholm.

Fördelar med trådat nätverk

Det finns flera fördelar med att installera kabelnätverk jämfört med vanligt trådlöst wifi. Ett skäl att dra kabelnätverk är att du får betydligt snabbare hastighet. Vidare får du även snabbare dataöverföring och minskad risk för att obehöriga ska använda ditt nätverk. Det ger en tryggare och säkrare anslutning. Ska du bygga nätverk hemma kan du behöva ta hjälp av tekniskt kunniga nätverkstekniker. På så sätt får du ett stabilt nätverk som håller över tid. Trådlösa nätverk drabbas oftare av störningar jämfört med trådat nätverk, så det kan vara skönt att slippa. Installera fastighetsnät så slipper du krångel med slött wifi.

Dra kabelnätverk

Eftersom det är svårt att på egen hand dra kabel kan du få hjälp av datorservice stockholm när du ska bygga nätverk hemma. Du får hjälp med att installera nätverket såväl som i hemmet som på kontoret. Ett skäl att få hjälp med din dator är just att du lättare kan få snabba och effektiva lösningar. Har du problem med virus eller andra onödiga program kan de även hjälpa dig att avlägsna dessa.

Trådat nätverk

För att nätverket ska fungera optimalt behöver kablar kopplas samman med andra enheter i byggnaden. Kort sagt kommer internet till routern som i sin tur skapar ett lokalt nätverk. Nätverken består vanligtvis av två eller flera datorer som är ihopkopplade med varandra. Genom dessa nätverk kan du byta filer, kommunicera digitalt och streama videos eller spela online spel i höga hastigheter. Genom att dra nätverkskablar till all utrustning som ska användas i nätverket, som exempelvis stationära datorer, hårddiskar, TV-apparater, routers m.m får du ut det mesta av ditt nätverk. Trådat nätverk ger dig inte lika många avbrott som vanligt trådlöst nätverk gör.

Behöver du boka nätverkstekniker för it-support? Kontakta Min Datorsupport!